Bekendmaking cast De Wettertoer

HEERENVEEN – Afgelopen week kwam de cast van De Wettertoer bijeen voor de officiële kick-off. Komende maanden zullen in het teken staan van repetities en video opnames. Dit alles om op 16 en 17 oktober een prachtige voorstelling neer te zetten in het zwembad van Sportstad Heerenveen.

De cast van De Wettertoer bestaat naast talenten uit de regio Jesper Minkes en Jacob Hettinga uit de acteurs Jan Arendz, Maaike Schuurmans en Michael de Roos. Daarnaast zullen er diverse disciplines van zwemvereniging HZ&PC in de voorstelling te zien zijn.

Tijdens de eerste scriptlezing zat de sfeer er al goed in. Fries acteur Jan Arendz kan niet wachten om in de huid van architect Roelof Kuipers te kruipen: “Nei in lang twongen stilsitten as akteur is it fantastysk om wer te begjinnen en dan ek noch mei in geweldige ploech minsken oer in wol hiel ynterssant ûnderwerp: de wettertoer fan It Hearrenfean.” Zangeres en musicalster Maaike Schuurmans, die in het dagelijks leven in Oostenrijk woont, vindt het fijn om weer in een Friese productie te staan: “Als geboren Sneeker weet ik hoe een watertoren én een waterpoort het stadsbeeld allure geeft. Waarom werd destijds de wettertoer in Heerenveen afgebroken? Spannend om een historisch verhaal te vertellen met acteurs en sporters. Een leuke uitdaging waarvoor ik graag even terugkeer naar Friesland”. Ook voor acteur Michael de Roos, bekend van onder andere GTST en de film Spiderman Far From Home, belooft het een bijzondere ervaring te worden. “Zelf ben ik jaren wedstrijdzwemmer geweest en kan niet wachten om het water in te springen. We hebben er een jaar op moeten wachten, maar het avontuur gaat nu echt beginnen!”, aldus Michael.

In De Wettertoer duikt de 12 jarige Jelte letterlijk en figuurlijk in de historie van de legendarische watertoren die tot 1980 in het centrum van Heerenveen stond. Jelte belandt in een wereld waar hij zijn oerpake, de architect van de watertoren ontmoet. In een spannende zoektocht proberen ze erachter te komen waarom de toren is gesloopt. Gaat het ze lukken om de geschiedenis weer ongedaan te krijgen of is dit een onmogelijke missie?

De voorstellingen zijn te zien op zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.dewettertoer.nl.