Algemene informatie


Hoe lang duurt de voorstelling?

De voorstelling duurt ongeveer 60-70 minuten.

Zit er een pauze in de voorstelling?
Nee, er is geen pauze tijdens de voorstelling

Is de voorstelling geschikt voor volwassenen en kinderen?
Ja, De Wettertoer is een muziektheater familievoorstelling, geschikt voor jong en oud(er). Voor kinderen adviseren we vanaf ongeveer 7 jaar.

Hoe laat begint de voorstelling?
Op uw ticket staat vermeld hoe laat de voorstelling begint. Op zaterdag 16 oktober begint de voorstelling om 13.00 en 16.00 uur. Op zondag 17 oktober om 13.00 en 16.00 uur.

Heb ik een vaste zitplaats?
Ja, maar de kaarten zijn niet geplaceerd. De aanwezige gastvrouw/heer wijst uw zitplaatsen aan. De zaal is 15 minuten voor aanvang geopend.

Kan ik vooraf een drankje drinken?
Ja, de horeca is geopend voor en na de voorstelling. U bent van harte welkom om een hapje en/of drankje te komen drinken. Munten zijn verkrijgbaar bij de gastenbalie bij de ingang.

Waar kan ik kaarten kopen?
Kaarten voor De Wettertoer zijn verkrijgbaar via de ticketservice: www.dewettertoer.nl/tickets.

Is de voorstelling in het zwembad?
De voorstelling wordt gespeeld in en om het zwembad van Sportstad Heerenveen. Het publiek zal plaatsnemen op tribunes aan twee zijden van het zwembad.

Moet ik speciale kleding of schoenen aan?
Het zwembad en de lucht in het zwembad is verwarmd. Het advies is om luchtige kleding aan te trekken. In verband met hygiëne ontvangt publiek voor de tribunes op de begane grond plastic hoesjes om over de schoenen heen te trekken.

Welke taal wordt er gesproken?
In de voorstelling wordt zowel Nederlands als Fries gesproken. Het is geen probleem als je niet Friestalig bent. De voorstelling en de dialogen zijn zo gemaakt dat mensen die geen Fries verstaan wel gaan begrijpen waar het over gaat.

Is de voorstelling geschikt voor minder validen?
Ja, op de locatie is een lift aanwezig en er zijn per voorstelling een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor minder validen. Voor beschikbaarheid en reserveren neemt u contact op via info@dewettertoer.nl.

Waar kan ik parkeren?
U kunt (gratis) parkeren op het parkeerterrein van Sportstad Heerenveen (Abe Lenstra Boulevard 23-Q, 8448 JA Heerenveen). Houdt u er rekening mee dat een gedeelte voor het Abe Lenstra stadion een blauwe zone is met een tijdslimiet. We raden u aan om buiten deze zone te parkeren.

Waar kan ik parkeren tijdens een voetbalwedstrijd?
Mocht er op 16 of 17 oktober een voetbalwedstrijd zijn in het Abe Lenstra Stadion, dan kunt u parkeren naast de nieuwe turnhal (op het voormalig Aldi terrein). Op vertoon van een geldig ticket wordt u door de verkeersregelaars toegelaten tot het parkeerterrein. Let op: houd rekening met langere reistijd!

Wat als ik te laat ben?
Mocht u te laat zijn, dan kunnen we u helaas niet meer toelaten in de zaal. Dit omdat de zaal tijdens de voorstelling verduisterd is, er gebruik wordt gemaakt van water en om de veiligheid van bezoekers, personeel en artiesten te waarborgen. Kom daarom ruim op tijd naar de voorstelling.

* Zijn er maatregelen genomen ivm corona? *
Voor de veiligheid van bezoekers, personeel en artiesten hanteren we de laatste corona/RIVM-maatregelen. Deze maatregelen dienen ten alle tijde opgevolgd te worden om toegang te krijgen tot de locatie.

Volgens de huidige regelgeving zal bij de ingang de CoronaCheck-app worden gecontroleerd. Er zijn meerdere manieren waarop je in de app een coronatoegangsbewijs kan krijgen:
– een negatieve testuitslag
– een vaccinatiebewijs

– een bewijs dat je bent hersteld van Corona.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.
Daarnaast zijn de algemene huisregels van Sportstad Heerenveen van toepassing (www.sportstad.nl/huisregels).

 
Waar kan ik het actuele nieuws volgen over De Wettertoer?

Nieuws over de voorstelling worden bekend gemaakt op de website en social media (Facebook en Instagram) van De Wettertoer.

Heeft u een andere vraag?
Neem dan contact op via info@dewettertoer.nl